ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ

Συνολική απόσταση 9,6 χλμ.
Χρόνος 3,5 - 4 ώρες

Εκκίνηση από την πλατεία Αγ.Αθανασίου, ανηφορίζουμε στα σκαλιά προς το πάνω Γεωργίτσι, περνάμε έξω από το παλιό, πέτρινο σχολείο με το μοναδικό ρολόι. Φθάνοντας στην άσφαλτο στρίβουμε αριστερά και μετά από αριστερή στροφή όπου δεξιά της χώρος αναψυχής, ανηφορίζουμε δεξιά, μαρμάρινη πινακίδα ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΡΔΑΡΗ, προς Άγιο Γεώργιο (x:346922, y:4116692), (μονοπάτι μωβ κύκλος), και μετά σε δασικό δρόμο νότια - νοτιοδυτικά προς Μεσοράχη. Απόσταση 1 χλμ. Χρόνος 15 λεπτά περίπου. Μετά από 2,3 χιλ. αριστερά μαρμάρινη πινακίδα: είσοδος του μονοπατιού (x:346170, y:4115754). Χρόνος από Αγιο Γεώργιο 35 λεπτά. Η διαδρομή θαυμάσια κάτω από τη σκιά των δένδρων.

Περνάμε από τα ερείπια παλιού νερόμυλου και φθάνουμε σύντομα στην κοίτη του φαραγγιού. Συνεχίζοντας αφού κατέβουμε την ξύλινη σκάλα από κορμούς πλατάνων, περνάμε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού και σε λίγο ανεβαίνουμε από αριστερά σε εκτεθειμένο πεδίο μήκους περίπου 120 μέτρα πάνω στο οποίο κινείται το παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς (εδώ κινούμαστε πολύ προσεκτικά) όπου στο τέλος φθάνουμε σε πανοραμική άποψη του φαραγγιού. Ανεβαίνουμε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα στο τέλος του ανοίγματος και συνεχίζουμε κατάβαση μέχρι τη βάση του καταρράκτη όπου αρχίζει πλακόστρωτο μονοπάτι.

Συνεχίζουμε παράλληλα με το ρου του ποταμιού ακολουθώντας τα σήματα (μωβ κύκλος). Μετά από πορεία 20 περίπου λεπτών φθάνουμε στη γέφυρα Καστορείου (x:349017, y:4115086). Εδώ χώρος αναψυχής με τραπέζια και τρεχούμενο πόσιμο νερό. Συνολική απόσταση από είσοδο μονοπατιού 4,6 χλμ. (χρόνος 2 ώρες και 10 λεπτά περίπου)

Συνεχίζουμε την πορεία κάτω από Γέφυρα και μετά από 1,7 χλμ. περίπου φθάνουμε Μαρμαρογέφυρο - πέτρινο δίτοξο γεφύρι - με μεγάλο καμαράκι και τρεχούμενο πόσιμο νερό (x:350453, y:4114927). Εδώ φθάνουμε σε άσφαλτο (δρόμος Καστορείου - Κάμπου - Κονιδίτσας). Χρόνος 30 λεπτά. Ακολουθώντας την άσφαλτο προς τα δεξιά φθάνουμε μετά από 1,5 χλμ στην πλατεία του Καστορείου. Ολη η διαδρομή, πλην μικρού μέρους του δασικού δρόμου προς Μεσορράχη, είναι υπό σκιάν.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Το μονοπάτι από το Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο είναι κλειστό λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από την διάβρωση κυρίως αλλά και το πολύ νερό. Επίσης δεν ενδείκνυται για παιδιά λόγω εκτεθειμένου πεδίου (παρότι ασφαλισμένου με συρματόσχοινο) περίπου 150 μέτρων στα στενά.