Φαράγγι των μύλων

Συνολική απόσταση 9,6 χλμ.  Χρόνος 3,5 - 4 ώρες
Σήμανση: μωβ κύκλος

Εκκίνηση από τον χώρο Γιορτής του Τσίπουρου στην είσοδο του χωριού, ανηφορίζουμε ριστερά στα ξύλινα σκαλιά και σε 5΄φθάνοντας στην άσφαλτο στρίβουμε αριστερά και μετά ανηφορίζουμε δεξιά, στη μαρμάρινη πινακίδα ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΡΔΑΡΗ, και φθάνουμε στον  Άγιο Γεώργιο (x:346922, y:4116692)

Μετά από 2,3 χιλ. στη στροφή αριστερά στις πινακίδες μπαίνουμε στο κυρίως μονοπάτι (x:346170, y:4115754).

Χρόνος από΄Αγιο Γεώργιο 35 λεπτά.

Η διαδρομή θαυμάσια κάτω από τη σκιά των δένδρων. Περνάμε από τα ερείπια παλιού νερόμυλου και φθάνουμε σύντομα στην κοίτη του φαραγγιού. Συνεχίζοντας αφού κατέβουμε την μεταλλική σκάλα , περνάμε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού. Αποφεύγοντας τη βάθρα, αν έχει νερό, από τη  via ferrata στα δεξιά του βράχου, συνεχίζουμε στην κοίτη και σε λίγο ανεβαίνουμε από αριστερά σε εκτεθειμένο πεδίο μήκους περίπου 120 μέτρα πάνω στο οποίο κινείται το παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς (εδώ κινούμαστε πολύ προσεκτικά) όπου στο τέλος φθάνουμε σε πανοραμική άποψη του φαραγγιού. Ανεβαίνουμε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα στο τέλος του ανοίγματος και συνεχίζουμε κατάβαση μέχρι τη βάση του καταρράκτη όπου αρχίζει πλακόστρωτο μονοπάτι. Συνεχίζουμε παράλληλα με το ρου του ποταμιού ακολουθώντας τα σήματα (μωβ κύκλος). Μετά από πορεία 20 περίπου λεπτών φθάνουμε στη γέφυρα Καστορείου (x:349017, y:4115086).

Εδώ χώρος αναψυχής με τραπέζια και τρεχούμενο πόσιμο νερό. Συνολική απόσταση από είσοδο μονοπατιού 4,6 χλμ. (χρόνος 2 ώρες και 10 λεπτά περίπου). Συνεχίζουμε την πορεία κάτω από Γέφυρα και μετά από 1,7 χλμ. περίπου, αφού περάσουμε διαδοχικά τα δύο ξύλινα γεφυράκια πάνω στον Κάστορα ποταμό,  φθάνουμε στο Μαρμαρογέφυρο-πέτρινο δίτοξο γεφύρι- με μεγάλο καμαράκι και τρεχούμενο πόσιμο νερό (x:350453, y:4114927). Εδώ φθάνουμε σε άσφαλτο (δρόμος Καστορείου - Κάμπου - Κονιδίτσας).

Χρόνος 30 λεπτά.

Ακολουθώντας την άσφαλτο προς τα δεξιά φθάνουμε μετά από 1,5 χλμ στην πλατεία του Καστορείου. Ολη η διαδρομή, πλην μικρού μέρους του δασικού δρόμου προς Μεσορράχη, είναι υπό σκιάν